Application Review : Waze

Assalamualaikum. How's ya hang yo!

Anda pengguna Android? Selalu berjalan merata riti? Tak tahu jalan pulang? Bosan dengan GPS yang repeat "Please U-turn" sedangkan takde simbol U-turn kat area situ? Usah risau lagi!

Waze atau navigator ala ala versi comel kini menjadi pujaan ramai. Lah sangat.



https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImNvbS53YXplIl0


Aku tak tau kalau ada orang dah guna. Tapi, ramai yang belum guna rasanya. Tadi dok jalan pi sepang. On the way tu kononnya nak singgah rumah kawan. Sekali tak tahu jalan. Jadi, kakak aku guna android comel ni. Dan kami dapati penggunaan apps ni sangat berkesan dan terkesan. lah sangat.

Macam Google maps, Waze ni tunjuk map sekaligus bersama direction. One direction boleh. Two direction lagilah di galakkan. 

Perasaan yang sukar digambarkan ketika menggunakan ia  seperti  "Wow, ada seseorang yang sedang bergembira di Pejabat Kastam" 

Atau, seperti contoh di bawah.







Setelah di setting ke "Masa tercepat untuk sampai ke destinasi." Waze akan cari tempat paling cepat sampai. 

Report, adalah untuk orang report apa yang sedang berlaku kat sekeliling kita. That's make this us more caring-ful to everyone who are around us. By that time.



Oh, Anda pengguna Blackberry? Jangan risau. Waze ada application pada Blackberry anda. 

Tudia taknak kalah. Google sendiri link.



Hang akan rasa gembira kalau guna benda ni. Toksah main game, tengok benda ni pun dah boleh buat anda tersenyum bahagia. Dan terasa comel-lote.


You will know when you use it. 






2 comments:

_aliahwafa_ said...

tapi internet kena laju la. sebab online gps kan. haha

@cenahcenah said...

@aliahwafa Hahahaha. makesure anda langgan celcom plan.